Naar Rome of New York? Dit kun jij er allemaal doen!

romeBen jij nog op zoek naar een bestemming voor jouw volgende city trip? Dan wik en weeg je de verschillende opties ongetwijfeld zorgvuldig tegen elkaar af. Allereerst kijk je natuurlijk naar de prijs van zo’n city trip. Het moet immers wel betaalbaar blijven. Daarnaast moet jij jezelf afvragen of je lang in het vliegtuig wilt zitten of juist niet. Voor een city trip relatief dichtbij huis is Rome een goede optie. In de hoofdstad van Italië is namelijk van alles te zien en te doen. Dit geldt echter ook voor New York. Grote verschil is dat een trip naar New York vaak aanzienlijk duurder is. Daarbij komt dat je ook nog eens behoorlijk lang in het vliegtuig zit naar de Amerikaanse stad. Ga jij binnenkort naar Rome of New York? Dan zoek je mogelijk nog een aantal dingen die jij hier kunt doen. Wij zetten in onderstaande tekst de belangrijkste bezienswaardigheden van beide steden op een rijtje.

Colosseum rondleidingen

Is de keuze op Rome gevallen? Dan mag een bezoek aan het Colosseum natuurlijk niet ontbreken. Dit is met afstand de bekendste bezienswaardigheid van de Italiaanse hoofdstad. Toeristen trekken dan ook massaal naar het Colosseum. Velen van hen bekijken het bouwwerken alleen van de buitenkant. Om binnen te komen moet je namelijk vaak lange tijd in de rij staan. Wij raden jou echter wel aan om binnen een kijkje te nemen. De Colosseum rondleidingen zijn in dat geval zeker aan te raden. Op deze manier weet jij namelijk zeker dat je echt alles te zien krijgt van dit eeuwenoude bouwwerk. Het is wel verstandig om voor vertrek naar Rome alvast één van de Colosseum rondleidingen te reserveren. In dat geval weet je namelijk zeker dat jij mee kunt met zo’n rondleiding en word je niet teleurgesteld.

Excursies in Vaticaanstad

Naast het Colosseum is Vaticaanstad ook een toeristische trekpleister van Rome. Veel mensen weten niet eens dat de kleinste onafhankelijke staat ter wereld in de Italiaanse hoofdstad ligt. Dit is echter wel degelijk het geval. In Vaticaanstad kun jij ook van alles zien en beleven. Neem bijvoorbeeld de Sint-Pieterbasiliek, de Vaticaanse Musea en de Vaticaanse tuinen. Dit zijn stuk voor stuk allemaal bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn. Om niets te missen kun je het beste een excursie door Vaticaanstad volgen. Jij krijgt zo alle mooie plekjes van deze kleinste onafhankelijke staat er wereld te zien. Dit gebeurt vaak niet wanneer jij op eigen houtje door Vaticaanstad struint. Bekijk voor vertrek vooral alle excursies in Vaticaanstad en kies er alvast eentje uit. Schaf vooral ook de tickets al aan, want zo weet je zeker dat jij mee kunt met de excursie wanneer je in Vaticaanstad bent.

empire state building

Empire State Building

Heb je er toch voor gekozen om naar New York te gaan? Geen punt, want hier vermaak jij je ongetwijfeld ook prima tijdens jouw eerstvolgende trip. In de grootste stad van de Verenigde Staten bruist het namelijk dag en nacht. Daarnaast barst het er van de bezienswaardigheden. Jij brengt ongetwijfeld een bezoek aan het Vrijheidsbeeld en je neemt vast ook een kijkje bij Broadway. Vergeet echter ook niet het Empire State Building te bezoeken. Vanaf deze 381 meter hoge wolkenkrabber heb jij namelijk een adembenemend uitzicht over New York. Bekijk het gebouw dus zeker niet alleen vanaf de buitenkant, maar ga er vooral ook in. Je krijgt er zeker weten spijt van wanneer je dit niet doet!