Ik ga op reis en begin met een eerste stap

feestdag

Elke reis begint met een eerste stap, nu kan je dat als cliché ervaren, maar het is wel echt zo! Een nieuw begin? Je zult toch zelf de eerste stap moeten zetten alvorens je aan de rest van je nieuwe reis kunt beginnen. Je zou ook kunnen stellen dat iedere reis begint op de luchthaven, althans als je je reis zult vervolgen met het vliegtuig. Wanneer je met de auto gaat reizen is het nogal van de zotte om eerst naar een vliegveld te moeten reizen voordat je je reis kunt beginnen. Maar voor de meeste mensen geldt echter wel dat hun reis begint als ze op bijvoorbeeld Schiphol aankomen. Vanaf het moment dat je je koffer ingeleverd hebt, kunt boarden en vertrekt – zeker het laatste is iets waar veel mensen toch nog altijd de zenuwen van krijgen.

Goed laten we zeggen dat je een weekje naar Kreta gaat, lekker genieten van het mooie weer, het strand en cultuur. Je vertrekt keurig op tijd vanaf huis naar Schiphol, maar dan… Iets waar veel mensen nog niet zo heel erg mee bezig zijn is dat je je auto ook bij Schiphol in de buurt kunt stallen, ook voor langere tijd. Lang parkeren Schiphol is een optie die voor heel veel mensen bijzonder interessant te noemen is. Je bent namelijk niet meer afhankelijk van andere mensen om ervoor te zorgen dat je A op de luchthaven aankomt en B weer opgehaald zult worden. Daarnaast is zoiets ook een groot voordeel wanneer je op een enorm rare tijd moet vliegen, wanneer je midden in de nacht zult vertrekken, wat vaker voorkomt dan je zou denken is het een lastige aangelegenheid om iemand te vinden die je weg wil brengen. Zelfde geldt dat als je heel vroeg in de ochtend of juist heel laat in de avond landt dat er dan ook iemand beschikbaar zou moeten zijn. Door je auto te parkeren op een van de parkings op of in de buurt van Schiphol, zal je jezelf een heleboel stress besparen.

Voordelen

reizen
reizen

Er zijn tal van voordelen te verzinnen, in de meeste gevallen zal je wanneer je je auto niet direct op Schiphol parkeert gebruik kunnen maken van of een shuttle dienst of van ander vervoer dat je aangeboden wordt naar de luchthaven. Daarnaast kan je zelf kiezen wat je wilt doen, wil je je auto buiten parkeren? Dat is een mogelijkheid, maar je kunt er ook voor kiezen om je auto binnen te laten parkeren, een ophaal service regelen voor wanneer je terugkomt van je vakantie, zodat je auto klaar staat voor je zodra je de luchthaven uitloopt. Daarnaast zijn er nog tal van andere services waar je gebruik van kunt maken waaronder de mogelijkheid om je auto te laten wassen.

Zoals je kunt lezen zijn er een heleboel mogelijkheden, wanneer je bereid bent om hiervoor te betalen. Want let wel op, het is niet altijd even goedkoop afhankelijk van waar je wilt parkeren en hoe lang. Maar een ding is zeker; wanneer je op een vreemde tijd moet vliegen, wil je niet afhankelijk zijn van andere mensen of van het openbaar vervoer. Daarnaast is het openbaar vervoer tegenwoordig ook duur en lastig met de OV chipkaart, wanneer je geen OV chipkaart hebt, kan je er eentje aanschaffen of extra betalen voor je treinkaartje. Iets wat ook weer voor extra kosten zorgt – ik zeg “beter je auto parkeren bij Schiphol, dan betalen voor diensten die het niet waard zijn”.