De veranderingen in de reiswereld

De afgelopen jaren is er flink veel veranderd in de reiswereld. Waar je in het verleden een vakantie via de telefoon of bij een reisbureau liet vast leggen kun je nou alles vast leggen via het internet. Een hele vooruitgang als je het mij vraagt, want dit levert nou eenmaal een aantal voordelen op. In dit artikel gaan we de voor- en nadelen tegen elkaar opwegen.

reizen
reizen

De voordelen van het internet in de reisbranche

De voordelen zijn oneindig groot. Naast het feit dat het makkelijker is om vakanties met elkaar te vergelijken, kun je zelf op onderzoek uit. Bij de reisbureau moest je de verkoper maar op zijn woord geloven en kon je zelf minimaal op onderzoek uit: alle kennis lag bij de mensen die uit die wereld kwamen. Door de komst van het internet is tevens de kwaliteit van hotels toegenomen. Men moet wel, anders krijgen ze een slechte review op het internet en dat is ongeveer het slechtste wat een bedrijf kan overkomen.

  • Vakanties worden goedkoper
  • Kwaliteit hotels etc. neemt toe
  • Zelf informatie op zoeken, en reis samenstellen
  • Je hoeft niet alles van te voren vast te leggen. Via het internet kun je makkelijk voor morgen een boeking maken
  • Niet afhankelijk van verkopers
hotel

De nadelen van het internet

De nadelen van het internet is dat er veel reisbureaus verdwenen zijn, omdat ze de concurrentie niet aan konden. Maar of dit echt negatief is valt te betwijfelen. Dit omdat het er nou eenmaal bij hoort en er daarentegen ook weer nieuwe banen bijgekomen zijn.

Vanuit de reisbranche zien we de vraag naar talenvolle online marketeers als maar toe nemen. Over het algemeen hebben reisbureaus die online werken geen moeite met het vinden van een geschikte kandidaat voor het vervullen van de functie als online marketing. Dit komt omdat de meeste online marketeers de online branche een leuke markt vinden om in te werken, en een markt vinden waarin zij hun creativiteit kwijt kunnen. Meer weten? Bekijk de online marketing stages.